България отново е световен шампион в спортната аеробика за мъже и жени

10:00, 29 май 21 / Спорт 25 4573 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Невероятен успех постигнаха състезателите на Димитрина Къндева на първенството по спортна аеробика в Баку. Тройката - Дарина Пашова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев, спечелиха златните медали след безапелационно представяне в двата състезателни дни. 

На второ и трето място останаха тройките на Унгария и Румъния, предаде Gong.bg.

Страхотното представяне на българите продължи Дарина Пашова, която спечели сребро и за индивидуалното си изпълнение. Любопитен факт е, че и трите медалистки са с еднакви оценки - 21.850. Първа заради по-висока оценка за изпълнение стана Айше Онбаши от Турция, а с бронзът се окичи представителката на Русия - Дария Тихонова.

Днес състезанието продължава с финалите за смесени двойки и мъже индивидуално, където за разпределвнието на медалите ще се борят Ана - Мария Стоилова и Антонио Папазов.

След квалификациите и двойката, и Папазов са с пети оценки. Именно с това пето място българите си извоюваха квота за Световните игри през 2022 в САЩ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама