„Челси“ покори европейския връх

09:20, 30 май 21 / Спорт 25 4218 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Челси“ е новият първенец в Шампионската лига, след като надви с 1:0 „Манчестър Сити“ в английския финал в Порто. Рекордната покупка Кай Хавертц отбеляза паметното попадение в 42-ата минута, с което клубът от Лондон взима трофея за втори път в историята си след успеха през 2012 г. 

Отборът на Томас Тухел категорично беше по-добрият, докато „гражданите“ разочароваха и определено не оправдаха очакванията, че са фаворит. За цял мач футболистите на Сити отправиха само един удар в очертанията на вратата, а не им стигна и даденото 7-минутно продължение на втората част. Те обаче имаха претенции за дузпа в 61-вата минута за игра с ръка на Рийс Джеймс, но според ВАР нарушение на правилата не е имало, пише Sportal.bg. 

Триумфът е специален за мениджъра на лондончани, защото преди година той беше начело на загубилия финала Пари Сен Жермен. В същото време Джосеп Гуардиола се разминава с купата вече десета година, като това сега беше първият финал за отбора му в Шампионска лига. Двубоят бе последен за превърналия се в легенда на клуба Серхио Агуеро, който напусна терена облян в сълзи.

От историческа гледна точка „Челси“ печели шести от своите седем финала в европейските клубни турнири, като четири от тях са в ерата „Абрамович” – Шампионска лига (2011/12, 2020/21) и Лига Европа (2012/13, 2018/19), припомня Gong.bg.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама