Седмицата започва с дъжд и облаци

07:00, 31 май 21 25 3945 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Днес облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, на места интензивни и значителни по количество, валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. През нощта ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, но още сутринта бързо ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са между 17° и 22°, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 17-19°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде облачно, по високите части и мъгливо. На много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, в Рило-Родопската област - временно интензивни и значителни по количество. Над 2000 метра ще вали сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°.

Юни ще започне с хладно време, с температури в по-голямата част от страната между 15° и 20°, до около 23° в отделни райони в Южна България. Облачността ще е предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна, на много места в страната ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове в отделни райони ще са временно интензивни и с гръмотевици. Повишена вероятност за по-значителни количества има по Черноморието. Вятърът ще е до умерен, от запад-северозапад, към края на деня в Източна България - от север-северозапад. През следващите два дни вятърът ще е предимно слаб, от запад-северозапад, температурите ще се повишават. На изток ще остава сравнително хладно, с повече облачност и с повишена вероятност за валежи. Над Западна и Централна България ще е предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност над планинските райони, където ще превалява краткотраен дъжд.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама