Хроничната умора трябва да се лекува

19:05, 31 май 21 / Любопитно 25 3583 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Синдромът на хроничната умора се предизвиква най-често от други хронични заболявания, заяви терапевтът Тина Петровская в интервю, цитирано от РИА Новости. Според нея тя може да бъде причинена от патологии на щитовидната жлеза. Освен това се провокира от липса на витамини в организма. Синдромът на хроничната умора може да бъде причинен и от прекомерната консумация на алкохол, нарушен сън и недостатъчна физическа активност.

Най-честата причина за появата на това състояние са психологическите разстройства, отбеляза Петровская и посъветва в такава ситуация да се потърси помощ от психолог.

Как да преодолеем пост-ковид синдромите?

Синдромът на хроничната умора е заболяване, характеризиращо се с продължителна умора, която не изчезва дори след продължителна пълна почивка. Интегрираният подход е основният принцип на лечението ѝ. Едно от важните условия за възстановяване е също спазването на строг режим и постоянните контакти на пациента с лекуващия го лекар, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама