Мъж почина след жесток побой пред заведение в Петрич

13:50, 31 май 21 25 5242 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Напрежение в Петрич. Тази вечер жители организират протест срещу агресията. Поводът е смъртта на местен бизнесмен. 46-годишният Самуил Кацаров издъхна, след като беше жестоко пребит пред заведение в града.

Кацаров е един от известните бизнесмени в Петрич. Той е собственик на оранжерия и цветарски магазин. Хората го определят като изключително добър и сърдечен човек, заради което всички са потресени от случилото се. Той почина, след като няколко дни е бил в кома, в следствие на жесток побой.

За побоя вече има задържани двама млади мъже на 24 и 27 години, предаде БНТ. Двамата са обвинени в причиняване на средна телесна повреда. По искане на прокуратурата им е наложена мярката „задържане под стража", която е обжалвана от защитата. 

От прокуратурата обясниха, че бизнесменът пристигнал на ул. „Цар Борис ІІІ“ в града с такси, където бил възникнал конфликт между две компании. Кацаров се опитал да потуши напрежението. Словесната агресия прераснала във физическа, нападателите първо напуснали мястото, но после се върнали.  На бизнесмена били нанесени удари по главата и тялото, вследствие на което паднал на пешеходната пътека. Свидетели успели да предотвратят продължаването на физическата агресия. Междувременно мъжът изпаднал в кома, а вследствие на нанесените му удари бил в критично състояние. Транспортиран е първо в болницата в града, после в лечебно заведение в столицата. 

От държавното обвинение обявиха, че веднага след получаване на сигнала за инцидента е бил извършен оглед на местопроизшествието. Към настоящия момент са разпитани свидетели, извършени са разпознавания, изискани са видеозаписи. Назначени са видеотехническа и лицевоидентификационна експертизи.

Местните твърдят, че нападателите са били пияни и дрогирани. От полицията няма официално потвърждение за това.

Погребението на бизнесмена е утре. От Общината съобщиха, че всички планирани мероприятия за 1 юни в Петрич се отменят заради погребението.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама