Шефът на ГДБОП се раздели с поста си, пращат го в ново звено

18:00, 31 май 21 25 4099 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Със заповед на служебния вътрешен министър Бойко Рашков главен комисар Калин Стоянов е временно преназначен на длъжността директор на ГДБОП, съобщиха от МВР. Стоянов е представен пред състава от заместник-министър Енчо Мирчев и и.д. главен секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев.

Калин Стоянов работи в системата на МВР от 2003 г., като последователно е заемал изпълнителски и ръководни длъжности в Областна дирекция на МВР – Бургас, а от април 2018 г. е началник на отдел „Специални операции“ при Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”.

Досегашният директор на ГДБОП Любомир Янев е преназначен в системата на МВР. По-рано Янев потвърди пред Нова телевизия за преназначението си. Той обясни, че ще работи в „ново звено, сформирано от експерти лично към министъра на вътрешните работи”. Решението му е било съобщено лично. 

Освободиха шефа на ДАНС

И заместник председателят на ДАНС – Недялко Недялков, е освободен от длъжност. Решението е от 28 май, потвърди самият той пред bTV. Недялков посочи, че той е човекът, отнел достъпа до класифицирана информация на Бойко Рашков. И допълни, че е заемал поста през последните осем години. От Министерския съвет обявиха за медията, че няма да коментират рокадата

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама