Кубрат Пулев обмисля да направи партия

14:10, 01 юни 21 / Политика 25 3914 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Боксьорът Кубрат Пулев обмисля създаването на партия „Велика България“, се разбра от негово интервю пред БГНЕС.

Смисълът от създаването на партията „Велика България“ е да избледнеят всички патриоти, които са се наредили и се стряскаха дали ще участвам на изборите. Смисълът е да има една истинска организация, която хората да припознаят и да има за цел успеха на българския народ“, каза Пулев. Той обясни, че в новата партия ще бъдат включени хора, които обичат и милеят за България и имат визия за нейното развитие.

Пулев не иска да става депутат, но може да се пробва за президент

„Аз не бързам, аз съм човек, който има абсолютно всичко и съм благодарен на Господ. За мен до голяма степен това би било и един минус. Защото, знаете, когато един човек, едно известно име отиде в политиката, това е едно ниво по-надолу от това, което е един спортист. Не е лесно, но защо не“, коментира той по-рано пред журналисти, след като засади дръвчета в двора на 125-о СОУ „Боян Пенев“ в столицата по случай Деня на детето 1 юни.

Плановете му засега са в бокса. „Още тази година трябва да направя един мач, най-вероятно в Щатите и трябва да победим. Не искам да казвам име на евентуален съперник, защото не искам да разбутвам пластовете и да ви излъжа. А брат ми Тервел също трябва да играе през август или септември, ще видим срещу кой противник“, обяви той, цитиран от БНР. 

Пред БГНЕС Пулев каза още, че няма амбиции за президентските избори. „Не искам хората да ме разбират погрешно. Нямам такива амбиции. Имам абсолютно всичко. Бог ми е дал толкова много. За мен е важно да се промени нещо. Бях малко дете, когато моят баща хокаше, когато гледаше телевизия. Нещата до ден-днешен не са се променили кой знае колко“, коментира той.

На този етап съм се концентрирал върху бокса и върху спорта. За в бъдеще ще видим, ако България има нужда от такъв човек, който е независим, който не е проект на никого, защо не. Виждате, че тези нови партии сда проекти на задкулисие и са проекти на хора, които дърпат конците отзад. Аз съм човек, който не е проект на никого, аз съм човек от народа, който може да работи за държавата си“, заяви още боксьорът, цитиран от националното радио. 

Петър Москов: Ченгета звъняха на Пулев, докато разговаряхме

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама