Rafael създава с партньори първия израелски консорциум за киберзащита

15:51, 01 юни 21 / Свят 25 3706 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Израелската държавна компания Rafael Advanced Defense Systems Ltd., която е глобален лидер в производството на модерни отбранителни технологии и основен партньор на израелския национален Отряд за спешна реакция при кибератаки (Cyber Emergency Response Team), участва в създаването на новия Израелски кибер консорциум за оперативни технологии (Israeli Operational Technologies Cyber Consortium). RAFAEL се включва в инициативата съвместно с водещи израелски компании в сферата на кибер решенията и в партньорство с Националната кибердирекция на Израел.

Създаването на консорциума беше обявено в Дубай на Изложението за киберсигурност GISEC Global 2021, което се проведе от 31 май до 2 юни т.г. Новият консорциум ще осигурява цялостни решения за оперативни технологии в киберсферата, като си сътрудничи с водещи израелски партньори и в други области, за да отговори на потребностите на големи организации.

„Железният купол” - спасителят на Израел

Всеобхватните решения за киберзащита на консорциума ще осигурят изключително важни услуги и инфраструктура на национално ниво за защита срещу кибернападения и злонамерени действия от хакери, действащи по поръчка на държави, както и от независими хакери. Ще бъдат защитени от кибератаки обекти в сферата на транспорта, доставките на нефт и газ, производството, водните инсталации, енергийната инфраструктура, и др.

В консорциума ще се включат RAFAEL, IEC, Tashan, Waterfall Security, Trapx, MobileGroup, Radiflow, CyberPro, XMCyber, Cervello, и Cynerio. Комбинирането на технологични и методологични решения за оперативни технологии в киберсферата на водещите големи, средни и малки израелски компании ще позволи на консорциума да предложи цялостни и доказани в реални бойни действия решения. Компаниите-партньори са внимателно подбрани, след като е извършена детайлна оценка на техния опит, добавена стойност и технологични предимства.

Израел и Словакия подписаха договора за радарите от „Железния купол“

Гидиън Вайс, вицепрезидент, отговарящ за бизнес развитието, маркетинга и стратегията в подразделението Air and C4ISR Systems в Rafael, заяви: „Новият консорциум позиционира Израел като лидер в глобалната индустрия на оперативни технологии в киберсферата. Израел, която е известна като „кибердържава“ и е световно признат с опита си в сферата на киберсигурността и свързаните с нея оперативни технологии, се гордее с богата екосистема от водещи на пазара проактивни компании, предоставящи най-добрите решения за киберзащита. Консорциумът, създаден от представители на тази екосистема, ще комбинира и използва всички знания и технологии за киберсигурност, разработени в Израел. Това ни осигурява гъвкавост, повишава нашата конкурентоспособност и нашите способности да се обединяваме и да си партнираме с индустрии и организации за киберзащита, работещи на нашите пазари“.

Рой Яром, икономически директор в Националната кибердирекция на Израел, коментира: „Като част от нашата роля да защитаваме критично важната киберинфраструктура, ние насърчаваме инициативи, предоставящи ноу-хау в тази област, чрез обединяване на усилията и разработване на персонализирани решения за защитата ѝ. Уникалните знания и опит, натрупани в Израел, несъмнено ще допринесат и ще се превърнат в ценен актив“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама