Борислав Михайлов отново e президент на БФС

17:12, 01 юни 21 / Спорт 25 2795 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Борислав Михайлов отново е президент на БФС. С решение на съдия Владимир Г. Вълков от търговско отделение на СГС се отменя отказът на Агенцията по вписвания и се очаква незабавно да бъдат вписани промените по партидата на централата, според които отново Михайлов е представляващият организацията. Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативния съд, пише „24 часа“.

След 558 дни отсъствие Борислав Михайлов реши да оттегли оставката си като президент на Българския футболен съюз (БФС) и заяви, че отново поема юздите в родния футбол. 

Михайлов подал оставка от БФС под натиск от премиера

На 5 май Агенцията по вписванията отказа да го впише обратно като президент на БФС, тъй като „уставът не допуска процедура по оттегляне на оставката“. Агенцията по вписванията посочи, че бронзовият медалист от световното първенство в САЩ вече е отписан като президент и няма процедура, при която да се върне на поста по този начин.

Бе отменен и извънредният конгрес на БФС, който бе насрочен за 25 юни, заради оттеглената оставка от страна на Михайлов. Това означава, че следващият президент на БФС ще бъде избран на редовния конгрес през февруари 2022 г., припомня bTV.

Бербатов: (Р)еволюцията трябва да започне

Междувременно основният конкурент на Михайлов за президентския пост в БФС - Димитър Бербатов акцентира, че е дошло време за революция в родния футбол.

Той подчерта, че продължава работата с екипа му и срещите с отборите по региони. Бившият нападател на България и Манчестър Юнайтед показа снимка, на която работи върху чернова на „Концепция за развитието на Българския футболен съюз!“.

„Всички знаем, че българският футбол има нужда от основна промяна! Аз и моят екип работим точно за нея. Продължаваме срещите с отборите, развиваме и допълваме програмата си за развитието на футбола у нас. (Р)еволюцията е тук!“, написа Бербатов в социалните мрежи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 06:09, 05 юни 21

боби,намали алкохола,бе!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама