Започва плавно затопляне

07:00, 03 юни 21 25 1531 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Над Източна България облачността ще е значителна и ще продължи да вали дъжд, който до края на деня постепенно ще спира. Над западната половина от страната ще е предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 18 и 23 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, главно в северните райони. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха ще са между 18 и 21 градуса. Температурата на морската вода е 17-19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще е преобладава слънчево време, но след обяд от североизток облачността ще се увеличи. На отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

В петък и събота ще продължи бавно да се затопля, но все още ще е сравнително студено за началото на юни. Облачността ще е разкъсана, над Западна България - с повече слънце, а над източната половина от страната - предимно значителна, там не са изключени и изолирани слаби валежи. Вятърът ще е слаб от север-северозапад.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама