Радев: Санкциите на САЩ са диагноза за режима, който отгледа корупцията

14:21, 04 юни 21 / Политика 25 2424 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Санкциите на САЩ са ясна диагноза за режима, който отгледа корупцията. Но това е само първата крачка. Няма кой отвън да разплете тази схема до край. Това заяви президентът Румен Радев, който наблюдава днес демонстрациите на способности на участниците в учението „Strike Back 21“ на учебен полигон „Корен“ край Хасково.

Големите кавички

Приветствам решимостта на правителството на САЩ да подкрепи българското общество в стремежа и усилията му за повече прозрачност и справедливост“, посочи Радев, след като в сряда САЩ въведе широки антикорупционни санкции срещу известни влиятелни българи и над 60 организации. Сред тях Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков заради тяхната значителна роля в корупцията в България.

САЩ наложиха санкции на Пеевски и Божков

Да, посочените са част от хората, които корумпират, но изцяло наша отговорност е да стигнем до край и да кажем кои са корумпираните“, заяви още държавният глава, цитиран от БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама