Касови апарати на граничните пунктове не са били свързани с НАП

17:05, 05 юни 21 / Политика 25 2837 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Множество нарушения на данъчното законодателство са открити при координирана акция на данъчните едновременно на няколко гранични пункта в страната, съобщиха от Националната агенция по приходите (НАП), като уточниха, че операцията е била тази нощ.

Касови апарати на граничните пунктовете, отчитат касови бележки, а не са свързани със системата на НАП. Това, което се издава като касова бележка, се маркира като сума и не стига до отчетите на НАП“, заяви изпълнителният директор на приходната агенция Румен Спецов, цитиран от bTV.  

НАП с нов шеф - финансист и културист

По думите му фирмата, която работи на „Капитан Андреево“, стопанисва и пунктовете на „Малко Търново“, „Лесово“. Там са открити същите нарушения, обясни Румен Спецов, като отбеляза, че става въпрос за десетки милиони левове. Той обясни, че от фирмата изразяват съжаление за допусната грешка и са готови за пълно съдействие до приключването на проверката. Ако се установи нарушение обаче, Спецов заплаши с „големи санкции“.

По думите му за фирмата-нарушител те могат да бъдат в две насоки – от една страна от НАП за неспазване на разпоредбите за касовите апарати, и от друга – от държавата. Той уточни, че касовите апарати са били стари модели, които не отговарят на изискванията.

Борисов спира наредбата за касовите апарати, докато не се постигне консенсус

НАП вече ще извършва регулярни акции, тъй като изместваме фокуса от дребните търговци и фризьорски салони, обясни още ръководителят на приходната агенция.

Изпълнителният директор отбеляза, че контролните действия продължават, с цел да се види каква е причината за това несъответствие. „Предстои проверка към фирмата по всички линии, не извършваме запечатване на обекта. Фирмата ще постави нови касови апарати и компютърна система, които отговарят на изискванията. Невъзможно е да спрем работата на фирмата“, каза още Румен Спецов.

Нито дума за неговата фирма

Директорът на НАП категорично отказа да отговаря на въпроси, свързани с неговата фирма, продадена на безработен, но натрупала над 1 милион дължими данъци. Тече проверка, като свърши ще разберете, заяви лаконично той.

ГЕРБ: Новият шеф на НАП е спец по източване на хазната

Не отговори и на въпрос дали познава Васил Божков. „Вижте какво, в Дубай живеят 3 милиона българи, каква ми е връзката с тях? Това, че сега съм в София, означава ли, че имам връзка с Делян Пеевски?!“.

По повод земекопната фирма, която бе спомената от финансовия министър Асен Василев, че има кешова наличност от няколко десетки милиона лева, Спецов съобщи, че я проверят и в понеделник фирмата ще се яви в НАП и ще донесе всички милиони“, предаде „Сега“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама