Хакери обявиха война на Илон Мъск заради биткойна

20:00, 06 юни 21 / Любопитно 25 2758 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Хакерската група „Anonymous“ обвини създателя на компаниите „SpaceX“ и „Tesla“ Илон Мъск в прекомерно влияние върху криптовалутата чрез публикации в Twitter. Според тях той подценява инвестициите на обикновените хора. Посланието към милиардера бе публикувано на официалния YouTube канал на организацията.

За какво е този шум около биткойн и трябва ли да ми пука?

„Докато заради Вашите публични истерии се рушат надеждите на трудолюбивите хора, Вие продължавате да издевателствате над тях чрез различни мемове, докато си седите в една от къщите си. Можете да се смятате за най-умния човек, но сега срещнахте равни на себе си. Ние сме „Anonymous“. Ние сме легион. Ние идваме“, гласи то. 

Хакерите обвиниха Мъск в неискреност, като се усъмниха в желанието му за подобряване на екологията в световен мащаб. Според „Anonymous“, бизнесменът е „двоен играч“, тъй като добивът на криптовалута не може да подобри въглеродния отпечатък.

Мъск: До 2050 г. може да имаме колония на Марс

Публикуваните в Twitter съобщения на Мъск влияят силно върху котировките на криптовалутата, припомня РИА Новости. През януари милиардерът спомена биткойна в пост в социалната мрежа, след което цената му надхвърли рязко 37 хиляди долара. По-късно Илон Мъск започна да споменава по-често криптовалутата Dogecoin, което допринесе за нейния растеж.

Тази седмица бизнесменът пусна шеговит пост за своята „раздяла“ с биткойна, като използва емотикон с разбито сърце и променен цитат от песента на група Linkin Park „In the End“: „Значи, в крайна сметка, това не беше важно“. След тази публикация курсът на най-популярната криптовалута в света падна с 1 000 долара, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама