ВМРО няма да си сътрудничи с ГЕРБ

17:25, 06 юни 21 / Политика 25 2622 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Няма основа, на която да се говори за сътрудничество с ГЕРБ. Това заяви пред БНР евродепутатът Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО, част от коалицията „Българските патриоти“. По думите му неуспехът на ВМРО на предишния вот бил „ясен знак от избирателя“.

ВМРО, НФСБ и „Воля“ заедно на изборите

Той подчерта, че „Обединени патриоти“ са били коалиционни партньори на ГЕРБ в управлението на страната в последните 4 години заради неща, които са били важни за ВМРО и са понесли репутационни щети от това.

Припомняме, че на изборите за 45-ото Народно събрание партията не успя да премине 4-процентовата бариера за влизане в парламента. На изборите на 11 юли ВМРО ще се яви заедно с НФСБ и „Воля" с името „Българските патриоти“.

Отстъплението на лидерите

Отстъплението на лидерите на формациите в коалицията „Българските патриоти“ той определи като гаранция, че егото е преглътнато и няма да пречат „нелицеприятните думи“, които те са разменяли помежду си през годините.

Рекордна щедрост: „ВОЛЯ“ и НФСБ с най-голямото предизборно дарение от един симпатизант

Санкциите от САЩ

Евродепутатът коментира санкциите, наложени от САЩ санкции на български физически и юридически лица: „В докладите на ЕК досега не е имало посочено нито едно име. ... ДПС членува в групата на АЛДЕ/Обнови и ние многократно сме питали какво е отношението им към депутата от ДПС в българския парламент, а той (Делян Пеевски - б.р.) беше избран и за евродепутат. ... ЕК и ЕП показват политическо лицемерие“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:45, 06 юни 21

И както и даде явите на избори вие бяхте сателит на герб тъи че сте аут сбогом

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама