Обвиненият в трафик на антики полицай отрече да познава Божков

13:02, 07 юни 21 25 1974 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Специализираната прокуратура повдигна обвинение на началника на сектор „Културно-исторически ценности“ към ГД „Национална полиция“ - Ангел Папалезов. Той влезе на разпит в 1.01 ч., а 15 минути по-късно излезе като обвиняем. В постановлението пише, че Папалезов участва в организирана престъпна група заедно с още повече от 10 души. Кои са те обаче не става ясно, както и какво точно са правели. Групата е била ръководена от Васил Божков.

Акция на прокуратурата: Обвиниха висш полицай за трафик на антики и пране на пари

Истинско безумие е, защото този човек не го познавам. Познавам служители на фондация „Тракия“, но това е свързано с изпълнение на служебните ми задължения през годините. Работя по линия „Културно наследство“ от 2003 г. насам. Ще е професионален срам, ако не ги познавам и не съм се срещал с тези хора. Със спецпрокуратурата и следствието в годините назад сме имали успешни акции. При една от най-хубавите лично наблюдаващ прокурор ми е била Сийка Милева, където успехът е международен“, коментира Ангел Папалезов, цитиран от bTV.

Той определи постановлението като кухо. „Толкова кухо, та чак дрънчи от него. Единствено и само е посочен ръководителят на групата и са посочили, че в тази група участват над 10 лица. Изреждат се доста членове от Наказателния кодекс, повечето от които касаят културно-историческо наследство“, обясни Стефан Карайотов, адвокат на Папалезов.

Нумизмати: Монети от кабинета на обискирания шеф в МВР са... сувенири

Междувременно разследването беше коментирано и от ръководителя на спецпрокуратурата Валентина Маджарова. „Ръководителят на тази група според предявеното обвинение и според доказателната съвкупност е Васил Божков. Не е прецедент специализираната прокуратура и може би други прокуратури да подвеждат под наказателна отговорност полицейски служители и не бих казала, че това е нещо, което се случва за първи път. Специализираната прокуратура е формирала обвинителна теза спрямо доста по-високопоставени полицейски служители. Васил Божков има обвинение за това, за което има обвинение висшият полицейски служител“, подчерта Маджарова.

Наложената мярка за неотклонение на Ангел Папалезов е подписка.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама