Пратиха проф. Кантарджиев в пенсия

14:35, 07 юни 21 25 2428 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Проф. Тодор Кантарджиев е освободен от поста директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Новината потвърди самият той за bTV.

Официалният мотив е, че е навършил възраст за пенсиониране. Заповедта за освобождаването му е връчена днес.

Проф. Кантарджиев отрече да е взимал заплата в Щаба

На негово място ще застане проф. Ива Христова, която досега му беше заместник, съобщиха за медията от Министерство за здравеопазването. Кантарджиев беше член на Националния оперативен щаб до разпускането му, като активно участваше в редовните брифинги на структурата.

„Щабът имаше само консултативни функции. Не сме купували и продавали. Нито сме отваряли или затваряли. (...) Почти всеки ден се срещнахме с политиците да чуят нашите аргументи. Докъм май 2020 г. почти напълно ги приемаха. После настъпи отпускане и в обществото съзря процент хора, които мислеха, че ги лъжат с този вирус. Не вярваха - и когато есента случаите скочиха рязко, то беше резултат от недоверието през лятото“, коментира преди дни пред регионален всекидневник „Марица“ проф. Кантарджиев.

Служители на Националния център за заразни и паразитни болести се събраха на протест пред Министерството на здравеопазването в подкрепа на проф. Тодор Кантарджиев. Пред тях Стойчо Кацаров обясни решението си с навършването на пенсионна възраст на проф. Кантарджиев и изказа признателност за дългогодишното му успешно ръководство на НЦЗПБ и за професионализма при управлението на COVID кризата.

 
***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама