Всички са луди по сладоледа на Ути

15:14, 07 юни 21 25 4439 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Уникален сладолед, полят със сладко от рози и ягоди, раздаде Ути Бъчваров на „Празника на розата 2021“ в парк „Розариум“ в Казанлък. Хората, в буквалния смисъл на думата, бяха полудели по идеята да бъдат заедно и да се веселят. По думите на всички участници и организатори това е може би едно от най-силните издания на фестивала.

В продължение на цели 3 дни цял Казанлък се веселеше с десетките мероприятия и активности, които се случваха буквално навсякъде. Градът беше „изпъстрен“ с песни, танци и дефилета по главната улица и най-важното – с хиляди щастливи хора, които след двугодишно очакване на това пандемията да свърши, бяха дошли да се забавляват.

Едно от най-големите и най-вкусни шоута направи Ути Бъчваров, като заедно с кметицата Галина Стоянова измислиха и уникална вкусотия, която оттук нататък да се превърне в запазена марка на празника. Само си представете огромния тиган на Ути, в който с участието на баби от читалищата, възпитаници на професионалните гимназии и пред очите на хиляди усмихнати хора, които се бяха събрали, се свари най-голямото сладко от рози.

Бяха почистени над 10 000 листчета и после смесени със захарен сироп, 50 кг вкусни български ягоди и малко настърган джинджифил за свежест. Получи се нещо уникално, както казват младите, топинг един път! И бяха раздадени 1500 кофички, в които имаше истински вкусен ретро сладолед – онзи, който помним от детството си. Чиста сметана и нищо друго обагрена във всички нюанси на червеното и розовото от невероятното сладко от рози и ягоди.

И както обича да казва Ути – животът трябва да е вкусен и всичко зависи от нас!

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама