Смениха ръководството на „Автомагистрали“ ЕАД

11:16, 08 юни 21 25 2426 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова освободи досегашното ръководство на „Автомагистрали“ ЕАД. Решението за това идва, след като Сметната палата откри нередности и съмнения за нецелесъобразно разходване на публичен ресурс.

Сметната палата потвърди подозренията, че „Автомагистрали“ е куха фирма

Одитът на Сметната палата установи, че държавното дружество е заобикаляло Закона за обществените поръчки. То е получавало поръчки от АПИ по облекчен път, защото е декларирало, че разполага с необходимите ресурси, персонал и техника. Това обаче не е вярно и за изпълнението на договорите „Автомагистрали“ ЕАД наема не само техника, но и персонал, като за целта работи с подизпълнители.

Парите за свлачища - платени, проектите - неизпълнени

В Борда на директорите са назначени Валентин Вълков, Иван Станчев и Десислава Христова.

Досега Валентин Вълков се е занимавал с инвеститорски контрол и строителен надзор. В периода 2017-2018 г. е бил изпълнителен директор на „Автомагистрали“ ЕАД, а преди това е заемал различни длъжности, включително технически ръководител на строителни обекти, съобщиха от МРРБ.

Иван Станчев е бил ръководител на отдел „Укрепване на свлачища“ в държавната компания.

Десислава Христова е заемала длъжността член на Съвета на директорите на дружеството.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама