Ето на кои плажове чадърите ще са безплатни това лято

15:44, 08 юни 21 25 2615 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На общо 13 плажа у нас това лято чадърите и шезлонгите ще са безплатни, съобщиха от Министерството на туризма. От тях седем плажа са на концесия – „Ривиера”, „Буните 2", „Обзор Мотела“, „Бургас – север“, „Бургас – централен“, „Приморско – централен“ и „Къмпинг „Нестинарка“. А шест са отдадени под наем – „Шкорпиловци – юг“, „Ахелой“, „Атанасовска коса“, „Попски плаж - север 5“, Царево Централен и устието на река Велека.

Цял бански или половинки – какво ще е модерно това лято?

Ще плащаме между 1 и 6 лв. единична цена за плажни принадлежности на 37 морски плажа, възложени на концесия. А на 15 плажа, от заявилите наематели, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 до 5 лв. 

Плажовете без чадъри и шезлонги са три - „Рибарски“, „Батовски“ и „Созопол – запад част 2“.

Хотелиери искат безплатни чадъри и шезлонги на плажа

Към настоящия момент по морските плажове тече усилена подготовка за летния сезон. 27 от проверените морски плажове са напълно изрядни и очакват своите посетители. 6 са все още в процес на подготовка, като причината е лошото време в началото на сезона и епидемичната обстановка в страната. През последните дни на голяма част плажове тече процес по поставяне на плажни принадлежности. Само на един плаж в Ахелой не е започнала подготовката за летния сезон.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама