„Хвани ме, ако можеш”: Мъж измамил десетки хора, влизайки в различни роли

11:10, 10 юни 21 25 2442 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Прокурор, пилот, автомобилен състезател или служител в посолство. Това са само част от самоличностите, които Никола Маринов използвал, за да мами много хора в продължение на 10 години. Другата му тактика била на принципа на телефонните измами. 

Той първо се сближавал с жертвите си, а след това им се обаждал, като е казвал, че е закъсал и искал пари, които никога не връщал. Пред Нова телевизия много хора разказват, че са били завлечени от Никола Маринов. 

Какво е „Синдром на самозванеца”?

Сред тях е Надежда Дойчева, която е брокер на недвижими имоти. Именно покрай работата си се запознава с Маринов. През 2020 година той се свързва с нея по обява за къща под наем в Банкя. „Разказа ми как е пилот, състезател, олигарх. Баща му бил вторият в Русия, който разполага с много средства”, разказва Дойчева. Тя му предлага за оглед и втора къща. След 3-4 седмици го пита какво е решил, а той ѝ предлага работа. Разказва ѝ, че вторият му баща е основателят на „Роснефт”, а семейството има много имоти у нас. Предлага ѝ тя да отговаря за всичките. „Влязох в Имотния регистър, защото твърдеше, че има много имоти. В Имотния регистър има нула”, разказва Надежда Дойчева.  

В момента Никола Маринов е задържан за 72 часа, като предстои съдът да разгледа искането на прокуратурата да го остави за постоянно в ареста. Освен за имотите, се оказва, че Маринов лъже и за автомобилите си. В социалните мрежи пуснал снимка със скъпа нова кола и питал кой му я е съсипал. Много хора обаче отдолу започнали да коментират, че лъже. Тогава Надежда проверява и разбира, че наистина автомобилът е тестов. А нейни колеги брокери ѝ разказват, че тя не е единствената подведена от него.

Нова телефонна измама- „европейска пенсия“

Друга негова жертва разказва, че от нея е искал 200-300 лева, за да съдейства на сина ѝ да си вземе изпити в университета. Според Надежда огледите, които правил Никола, били с цел да огледа къде какво има. Един ден обаче ѝ се обадил и ѝ поискал 500 лева, след като разказал, че е ударил с мотор жена, а сега синовете ѝ го изнудват за пари.

Когато разбира кой е и с какво се занимава, Надежда Дойчева създава Facebook-група, в която събира всички, които някога са били подведени от Никола Маринов. И така се запознава с Анна Бундаревска - бивша съпруга на Никола Маринов. „Аз тогава бях след първия си развод - травмирана, разведена. Той ми беше като светлината в края на тунела”, разказва Анна.  

Запознават се през 2013 година, скоро след това се женят и Анна забременява. Той се представяше за пилот на самолет. Идваше на срещите с униформа на младши капитан”, разказва Анна. „Показваше договори, че има самолети „Антонов”, технически актове в цяла папка. Всичко това беше подкрепено от майка му като информация и от още няколко негови познати”, разказва Бундаревска. Връзката им продължава малко повече от 2 години, а на финала Анна остава с психически и физически травми, както и с куп задължения – сметка в частна клиника за раждането на дъщеря им, както и заеми, взети от техни общи познати - общо около 5000 лв.

„Богат“ измамник ужили „булката си“ с 90 000 евро

Анна има голяма дъщеря от първия си брак, малко след като се ражда и второто ѝ дете, чиито баща е Маринов, тя търси начин да избяга, тъй като в отношенията им се появява и насилие. Анна бяга с децата си в защитено жилище за жени и деца, станали жертви на насилие. С днешна дата с Никола Маринов са разведени, а Анна започва дело за пълно попечителство, защото по нейни думи и досега тормозът над нея и децата ѝ продължава.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама