Lidl с две първи награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите

14:51, 11 юни 21 25 2283 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Lidl България спечели първо място в категория „Инвеститор в околната среда“ на годишните награди за отговорен бизнес 2020 на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Отличието бе присъдено за устойчивата инициатива на компанията за опазване на балканската пъстърва. Lidl България бе отличена и с първо място в новата специална награда Diversity@Work – за прилагане на принципите на многообразието и приобщаването на работното място.

Националният конкурс за корпоративна социална отговорност на БФБЛ се провежда за 18-та поредна година и отличава приноса на частния сектор към изграждането на справедлива социална среда и устойчиво бъдеще. 

„Приемаме и двете отличия като признание за отговорността на Lidl България. Както и досега ще продължаваме да развиваме нашия бизнес с грижа към служителите, околната среда и обществото, защото вярваме че това е ролята на отговорния бизнес – да носи положителна промяна и да допринася за нашето по-добро утре“, коментира Рая Синева, мениджър „Вътрешни комуникации“, Lidl България.

Lidl България e „Най-зелена компания на 2021“

Отличеният проект „Дай шанс на Балканката“ е един от примерите за инициативи на Lidl България с грижа към околната среда и биоразнообразието. Проектът е насочен към опазването на балканската пъстърва, която е застрашен вид. За седем години 31 български реки са зарибени с над 380 000 балканки. Акциите по зарибяването ежегодно се съчетават и с почистване на районите около реките. 

В грижата си за служителите Lidl България се ръководи от принципа на многообразието, цени индивидуалните умения и дава равни възможности за работа и развитие на всички свои служители. През 2020 г. Lidl се присъедини към Глобалния договор на ООН за отговорно корпоративно управление и подписа Принципите за овластяване на жените на ООН. Компанията поощрява кариерното израстване на жените, като дамите в мениджърския състав са средно над 30%. Фокус е и приобщаването на служители на възраст 55+, както и успешното сътрудничество с НПО сектора за приобщаване на младежи от групи в риск. Политиката на компанията за многообразие и приобщаване е оценена високо и при сертифицирането на компанията с международния сертификат Top Employer за България и Европа в две поредни години.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама