Бербатов не бил никакъв таргет на Михайлов

17:00, 11 юни 21 / Спорт 25 2567 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Бербатов не ми е никакъв таргет на мен, аз съм се върнал да си довърша мандата. Ако имам нещо да кажа, ще го кажа, когато се срещнем с Бербатов на Конгреса. Демокрация е, всеки има право да се кандидатира, успех на всички, само да не прекрачват добрия тон. Това заяви президентът на БФС Борислав Михайлов по повод кандидатурата на Димитър Бербатов за управленския пост в централата.

Борислав Михайлов отново e президент на БФС

На свое заседание днес Изпълкомът на БФС определи какъв ще бъде форматът на Първа лига през следващите два сезона, а Михайлов коментира и други актуални теми, включително и писмото от ФИФА и УЕФА, в което се искаше разяснение за оттеглената от него оставка. Това писмо е информативно и е отговорено, няма никакво напрежение, нито във ФИФА, нито в УЕФА, нито във футболния съюз. Всеки има право да се кандидатира за президент и да си прави кампания, както си иска. Има си ред, има си устав, там си пише - събират се гласове, прави се конгрес“, каза Михайлов относно желанието на Бербатов да събере подписи за свикването на извънреден конгрес.

Михайлов подал оставка от БФС под натиск от премиера

Величков правел кампания срещу хората

По-рано днес членът на Изпълкома Петър Величков, който е част от екипа на Бербатов, разкри, че не е получил покана за днешното заседание. Няма такъв член като него да прави кампания срещу хората, с които работи. Този член, който си критикува колегите, изнася информация от БФС, той няма право да го прави“, обясни Михайлов.

Бербатов: (Р)еволюцията трябва да започне

За контролните срещи със Словакия, Русия и Франция

Президентът на БФС изрази задоволство от представянето на националния отбор в контролните срещи със Словакия, Русия и Франция. „Сериозна организация, много добри мачове, мен ме радва, че този път наистина треньорът прави едно пълно подмладяване, което във времето не сме успявали. В момента с лошото начало на квалификациите, тези три мача дадоха добра възможност той да използва нови играчи, повечето от които много млади, да видят и да се сбият с такива отбори като световен шампион, Русия, Словакия. Има много добър климат в отбора, млади момчета, усмихнати, спокойни, надявам се тази група от футболисти да изградят един по-стойностен отбор“.

Започва Европейското първенство по футбол

Отборите в Първа лига стават 16

Той коментира решението на Изпълкома форматът на Първа лига да се запази през следващия сезон, но за сезон 2022/23 отборите да се увеличат на 16.Това решение се дължи на базата, че изпаднал отбор няма морално право да участва в същата група, защото тогава се губи спортният резултат и спортното начало. В повечето случаи сме доволни от ВАР, но като всяко ново нещо, навсякъде се получават грешки, понякога се чака много, но аз смятам, че това е много добро нещо, за да облекчим съдиите и да успокоим клубовете, играчите и техните ръководители. През следващия сезон ВАР ще има на всички мачове, от първия мач до последния бараж, обеща Михайлов, цитиран от БНР.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама