Инфаркт е една от версиите за инцидента с Кристиян Ериксен

09:17, 13 юни 21 / Спорт 25 3999 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Звездата на Дания Кристиан Ериксен е в стабилно състояние, след като колабира по време на мача между Дания и Финландия от група Б на UEFA EURO 2020.

На Ериксен вече са му направени десетки изследвания, за да бъде установена точната причина за прилошаването му. Главният лекар в сърдечния център на болницата, в която е Ериксен, говори пред медиите и обясни по-подробно какво вероятно се е случило с футболиста, пише Gong.bg.

Футболист колабира по време на мача Дания – Финладия на Евро 2020

„Ще направим ултразвуково сканиране на сърцето, за да разберем какви са проблемите му. Може да става дума за инфаркт, вентрикуларна тахиаритмия или коронарна артериална болест на сърцето. Не е характерно за 29-годишен човек да бъде изложен на риск от сърдечен арест, особено в такава спортна форма като неговата“, заяви лекарят, цитиран от tv2lorry.dk.

„Въпреки това има примери за спортисти, които получават кръвни съсиреци. Подобни могат да бъдат предизвикани от тежко физическо натоварване. В този случай обаче ще има болка в гърдите или друг вид дискомфорт. Ще трябва да задържим Ериксен няколко дни в болницата, за да направим изследвания. Определено мисля, че ще живее, след като сърцето му е будно при преживян сърдечен арест“, допълни още Киерсгаард.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама