Ансамбълът ни със злато и сребро на европейското

14:46, 13 юни 21 / Спорт 25 3980 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Националният ансамбъл по художествена гимнастика на България спечели златен медал за съчетанието си с 5 топки от европейското първенство във Варна. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова изиграха композицията си без грешка и получиха оценка от 47,500 точки. По този начин те изпревариха ансамблите на Русия (47,275 точки) и Израел (46,150 точки).

За момичетата на треньорите Весела Димитрова и Михаела Маевска това е първо отличие от шампионата на Стария континент. В многобоя вчера те допуснаха груби грешки и останаха на пета позиция, съобщи bTV.

Боряна Калейн със сребро от европейското

А на смесеното съчетание с оръчи и бухалки ансамбълът ни се окичи със сребро. Грациите ни бяха оценени с 49.950 точки. Златото бе спечелено от Израел с 46.150. Бронзът е за Италия с 43.375.

Така отличията на България от първенството на Стария континент във Варна стават 6. През седмицата Боряна Калейн стана вицешампионка в многобоя при индивидуалните гимнастички, а ансамбъл-девойки спечели 3 сребърни медала - на отделните уреди и в многобоя.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама