Сливенски отбор ще участва в Обиколката на България по колоездене през 2021 г.

11:55, 14 юни 21 / Спорт 25 3398 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Сливен и тази година ще е домакин на етап от Колоездачната обиколка на България. 68-ото издание на състезанието ще стартира на 30 юни и ще приключи на 5 юли. В него ще се включи отборът от Сливен Blue Rocks Sliven-Fit Spo, с участници шампионът Евгени Балев, Мартин Стефанов, Александър Жеков, Никола Николов, Георги Балев и Марко Данаилович, съобщават от Община Сливен.

Самостоятелен сливенски отбор не е участвал в обиколката на България от времето на Милко Димов и Илия Кръстев и това е голямо събитие за нашия град. Очаквам да се представим достойно“, каза Евгени Балев – многократен шампион на страната, член на Управителния съвет на Федерацията по колоездене и един от организаторите на Колоездачната обиколка на България. Той ще участва в надпреварата за рекордния 19-ти път, като е печелил състезанието през 2007 година.

Обиколката тази година ще включва пролог и пет етапа. Състезанието ще започне в София с индивидуално бягане по часовник около храм-паметник „Александър Невски“ в 1-километров пролог. Колоната ще премине през Боровец, Пловдив, Беклемето, Троян, Шипка, Сливен, Бургас, Карнобат и ще финишира в Габрово на 5 юли. На 27 и 28 юни голяма част от участниците в Обиколката ще се включат в традиционното състезание „По пътя на римляните за Купа „Долчини“ в района на Разлог, Банско и Белица, което ще бъде последна подготовка за колоездачите.

Програма на 68-та международна колоездачна Обиколка на България от 30 юни до 5 юли:

  1. 30 юни – пролог – София – индивидуално бягане по часовник
  2. 1 юли – 1 етап – София – Пловдив
  3. 2 юли – 2 етап – Пловдив – Троян
  4. 3 юли – 3 етап – Троян – Сливен
  5. 4 юли – 4 етап – Сливен – Бургас
  6. 5 юли – 5 етап – Карнобат – Габрово

По инициатива на кмета Стефан Радев през 2020 г., след прекъсване, Сливен отново стана домакин на етап от Обиколката. „Нашият град има сериозни традиции в колоезденето и се радвам, че миналата година възродихме участието си и тази година отново се включваме. Подкрепяме отбора на Сливен и пожелавам успех на нашите колоездачи“, каза кметът на Сливен.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама