Ериксен с първи думи от болницата

11:53, 14 юни 21 / Спорт 25 2838 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Агентът на Кристиан Ериксен разкри подробности около състоянието му, два дни след припадъка на терена по време на мача Дания - Финландия. Мартин Шуутс е неотлъчно до него в стаята му на 14-ия етаж на болницата „Ригоспиталет“

Всички тестове, направени на сърцето, мозъка, кръвта и нервната система на играча са негативни, няма никакви проблеми и той се чувства добре. Изкарал е две спокойни нощи, спал е нормално и се храни нормално.

Първите му думи били към близките хора, но треньорът на датчаните Каспер Хюлманд разкри, че във видеоразговор с него дори се е шегувал. Няма да се предам! Ще играя пак футбол. Готов съм да тренирам, когато ме изпишат. От колко часа са тренировките...“, е казал играчът към селекционера. А после се помайтапил с него - „Тренер, изглеждаш по-зле от мен след загубата от финландците“.

С две думи - Ериксен е добре, заобиколен от най-близките му хора в болницата. Там са съпругата му Сабрина, родителите му Томас и Дорте, агентът му и един от най-близките му приятели от детските години.

Дали ще играе футбол отново обаче е въпрос, който не той може да разреши. Лекарите не дават прогнози, но е напълно възможно това да е краят на кариерата му заради валидните вече от няколко години протоколи в такива случаи след претърпян сърдечен пристъп. Така бе с Икер Касияс преди година и половина - той направи подобен арест на тренировка в Порто и му бе забранено да играе професионално, пише dir.bg.

Стаята е пълна с цветя и картички от цяла Дания, а пред болницата втори ден има хора - фенове, включително двама италианци, фенове не неговия клубен тим Интер. Просто седят и държат един плакат - Оправяй се бързо, Крис!“.

Агентът Шутс разказва как Симон Кяер, капитанът на Дания, му е пуснал видеа с подкрепата, която получава по стадионите на Евро 2020, от Санкт Петербург до Лондон. Именно Кеяр пръв се притече на помощ на Ериксен. След това той събра отбора около Ериксен, за да не позволи на камерите да снимат случващото се на терена, а по-късно, заедно с Каспер Шмайхел отиде да успокои и да даде кураж на жената на звездата в датския отбор.

Половината свят опита да се свърже с мен. Журналисти и фенове от къде ли не, някои - за информация, други - просто да му пожелаят здраве и да кажат, че се молят за него. Невероятно е, благодарим на всички за подкрепата!“, разкрива Шутс.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама