5-годишно дете почина в болница след задавяне

08:51, 15 юни 21 25 4019 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

5-годишно дете почина след задавяне във Великотърновската болница. Трагедията се случила в неделя. Момиченцето било прието в детско отделение с кашлица и затруднено дишане няколко часа по-рано.

5-годишната Христина била болна и последните няколко дни се лекувала вкъщи. Въпреки изписаното лечението от лекар, детото трудно приемало хапчетата и затова в неделя по обед постъпило в детското отделение заедно с дядо си.

Дядото на момиченцето твърди, че малко след като били настанени в болничната стая, детето казало, че е гладно и дядото му предложил кренвирш. „Счупих ѝ един кренвирш и едни резенки да съм имал. Дадох ѝ, хапна детето. И към четири и половина, пет, пет и нещо нали мина визитация там и ѝ тикна една инжекция. Не мина и две минути и взе детето да повръща. И аз бягам помощ да търся“, казва възрастният човек пред БНТ.

По думите на лекарите трагедията се развива почти мигновено. Екипът реагира веднага, след като дядото ги търси за помощ и започват да правят опити да спасят детето.

„Веднага започва изчистване на дихателните пътища, веднага е пристигнал реаниматорът, веднага. При повръщането детето най-вероятно е аспирирало повърнатите материи, тъй като от трахеята в хода на реанимационните мероприятия са извадени големи количества от тези недосмляни продукти, обяснява д-р Галина Гарева – медицински директор МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Въпреки опитите на лекарите, детото умира. От болницата заявиха, че причината за смъртта тепърва ще се изясни, назначена е и вътрешна проверка по случая.

По случая се самосезира прокуратурата във Велико Търново, от където също започнаха проверка.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама