А1 с интелигентно решение за киберзащита и бекъп на данните за бизнес клиенти

10:27, 16 юни 21 25 2425 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Данните на компаниите и тези на техните клиенти са най-ценният ресурс за развитието на бизнеса в световен мащаб. Масовото навлизане на технологиите и бързите темпове на дигитализация водят и до увеличаване на рисковете от загуба на данни. За да помогне на бизнес клиентите в опазването на данните, А1 вече предлага услугата А1 Cyber Backup, базирана на интелигентна облачна платформа. С нея бизнес организациите получават модерно и автоматизирано решение за осигуряване на бекъп на своите данни, устройства и използвани бизнес системи. Те могат да разчитат на бързо възстановяване на информацията в случай на инцидент. Решението, базирано на изкуствен интелект, включва още и защита от опасен софтуер и криптовируси. С услугата клиентите имат на разположение и множество инструменти за отдалечено управление и контрол на крайните устройства.

Услугата се предлага с месечен абонамент в няколко пакета, според обема на квотата за резервирани данни – Basic – 50 GB, Basic+ – 150 GB, Business – 500 GB и Corporate – 1 TB. Резервното копие на информацията на клиентите се съхранява в центъра за данни на А1 в София, в който е разположена IT инфраструктурата, обслужваща решението. По този начин информацията на клиентите остава на територията на страната, което носи множество предимства като по-висока скорост на достъпване, предвидимост на законовите изисквания и същевременно отговаря на европейските директиви.

С А1 Cyber Backup бизнес клиентите могат да управляват настройките за бекъп за всички устройства чрез единен уеб портал, достъпен от всякъде и по всяко време. При необходимост или възникнал инцидент възстановяването на изгубената или компрометирана информация става бързо и лесно. Услугата се предлага за всички видове устройства – работни станции (десктоп и лаптоп), сървъри, виртуални машини и мобилни устройства. Клиентът има възможност да резервира както избрани файлове, така и цялата система или избрани бизнес приложения, като например често използваните Microsoft Exchange, Microsoft Teams, Microsoft OneDrive, уебсайтoве и др.

Едно от основните предимства на А1 Cyber Backup е, че предоставя множество функционалности, базирани на изкуствен интелект. Сред тях са защита от ново поколение, която извършва идентифициране на потенциални заплахи и уязвимости в системата в реално време. Това става чрез използване на машинно обучение и поведенчески анализ и по този начин се постига активна защита на файловете от неоторизирани модификации или криптиране. С услугата клиентите могат да разчитат на автоматична проверка за слаби пароли, цялостна оценка на нивото на защита в устройствата в тяхната организация. В допълнение А1 Cyber Backup дава и възможност за множество отчети в реално време, включващи инвентаризация на хардуер и софтуер на устройствата в компанията и изпращане на нотификации до оторизираните лица при идентифициране на заплахи.

При възникнал инцидент или необходимост системата може да бъде възстановена много бързо на всеки хардуер или среда. С услугата се осъществява и верификация за съответствие на данните.

Друго важно предимство за компаниите-клиенти е, че с услугата А1 Cyber Backup те пестят време и усилия, благодарение на функцията за групово управление на устройства, включително и възможността да предотвратят потенциално изтичане на информация чрез налагане на забрани за ползване на USB портове, принтери, Bluetooth и други.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама