Как да се защитим от комарите?

13:00, 20 юни 21 / Любопитно 25 3263 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Ухапването от комари може да бъде много опасно, тъй като тези насекоми са преносители на различни инфекции. Това каза лекарят и телевизионен водещ Елена Малишева, която описа най-ефективните начини да се предпазим от комарите. Тя сподели препоръките си в ефира на Първи канал на руската телевизия.

Сърбежът от научна гледна точка

Един от малкото ефективни начини за борба с насекомите, според лекаря е използването на репеленти. В същото време използването на ароматни свещи и специални лампи е доста неефикасно. „Този метод няма да ви предпази от ухапвания нито на закрито, нито на открито”, отбеляза Малишева.

Нови технологии избиват опасните за здравето комари

Лекарят посъветва да не разчитаме на ароматни масла и повишената консумация на цитрусови сокове – последните няма да направят кръвта ни „безвкусна” за насекомите. Ултразвуковите устройства за отблъскване на инсекти също не гарантират 100-процентова защита от ухапвания, заяви експертът, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама