Намериха мястото на катастрофата на МиГ-29

14:29, 17 юни 21 25 3157 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Установено е мястото на инцидента с падналия в морето самолет МиГ-29. Открити са и останки от самолета, които са разпръснати на голяма площ по морското дъно. Сред тях са части от колесника и двигателя на МиГ-29. Това съобщи командирът на Военноморските сили (ВМС) контраадмирал Кирил Михайлов, съобщиха от военното министерство.

Той подчерта, че самолетът се е разбил на множество малки парчета. Издирването на „черната кутия“ на изтребителя продължава, като районът, който трябва да бъде обследван, е около 1 кв. км. с дълбочина над 70 метра. В момента обследването се извършва от минен ловец „Цибър“, а всички останки се разглеждат внимателно от дистанционно управляеми апарати

Командирът на авиобаза „Граф Игнатиево“: МиГ-29 са изправни самолети

Пред журналисти контраадмирал Михайлов представи хода на издирвателната операция до момента. В нея са участвали четири кораба, два вертолета и 260 военнослужещи от ВМС, както и три катера и 21 служители на ГД „Гранична полиция“. „Разполагаме с достатъчно средства и възможности за издирването.

„Обследването ще продължи дълго и зависи от хидрометеорологичните условия, като прогнозата е за влошаване на времето. Правим всичко възможно, но вероятността за откриване на „черната кутия“ е много малка, което не ни спира да продължаваме работата“, каза контраадмирал Михайлов.

Инцидентът с падането на боен самолет МиГ-29 стана на 9 юни при изпълнение на тренировъчна задача. Веднага стартира операция по търсенето и спасяването на пилота, която за съжаление завърши трагично и майор Терзиев беше обявен за загинал.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама