Началникът на отбраната: Не може да се говори за сваляне на МиГ-29

11:06, 18 юни 21 25 2763 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Прави се всичко възможно да бъде намерена черната кутия на падналия самолет. Това заяви пред БНТ началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Според него ако майор Валентин Терзиев е бил успял да катапултира, е щял да се спаси.

Полетът е бил контролиран и не може да се говори за сваляне на самолета“, категоричен е адм. Ефтимов. Така той отговори на появили се предположения, че изтребителят е използван като мишена.

Намериха мястото на катастрофата на МиГ-29

Припомняме, че след инцидента от партията на Волен Сидеров „Атака“ попитаха „дали има нещо вярно в информацията, която изтича от военните среди, че падналият изтребител е бил използван за мишена от натовските сили“. От там започнаха и подписка за иницииране на референдум „за“ или „против“ членството на България в НАТО. Те напомниха за случая в Чешнегирово, при който американски военни нахлуха незаконно в частен имот и поставиха под заплаха здравето и живота на български граждани.

Началникът на отбраната предупреди и да не се провеждат никакви самоволни подводни дейности, тъй като в самолета е имало още една ракета. „Разпръснати са нa площ около 20 на 20 метра стотици останки, със специалисти подхождаме към следващия етап на операцията, за да уточним възможното местоположение на черната кутия. Дал съм разпореждане районът да се забранен за плаване, подводни дейности и всякакви други опити да се стигне до останките. Нарушителите ще попадат под санкциите на закона, нека да не оскверняваме паметта на майора, нека си свършим работата до последно", призова адмирал Ефтимов.

Командирът на авиобаза „Граф Игнатиево“: МиГ-29 са изправни самолети

Той каза, че не е имало експлозия след падането на изтребителя. Обясни и че разбиването на толкова малки части е в следствие на високата скорост на изтребителя. „При удара на водата висока скорост - над 900 км/ч, водата е като бетон - по-твърда от бетон“, посочи адмирал Ефтимов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама