Рашков: Прокуратурата мълчи за имотите на 38 политици и магистрати

12:01, 20 юни 21 / Политика 25 3670 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Прокуратурата бездейства по въпроса с проверката на имущественото състояние на 38 политици и магистрати, които имат имоти в чужбина, но не са декларирани тук. Имам доказателства за това. Прокуратурата е бавила изясняването на този въпрос, за да не си създава неприятности със силните на деня. Това каза пред БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков. 

„ВСС има доста категорично поведение в подкрепа на главния прокурор не случайно. Прокуратурата има данни за магистрати от ВСС. Там има материали за високопоставен прокурор и за неговата съпруга. Един такъв прокурор няма да поиска да се публикуват такива данни, защото ще възникнат въпроси и за него самия“, заяви той. 

Рашков допусна, че е възможно тези политици или магистрати да не са декларирали имуществата си заради придобиването им чрез корупционно поведение

 

Знам имената на подслушваните

Министърът обяви, че подслушването на политици и на обикновени граждани в периода на антиправителствените протести е вървяло почти денонощно. Освен това за разлика от други случаи полагането на извънреден труд от служителите е било платено за разлика от други случаи.

„Работили са почти денонощно, без почивен ден - толкова много са били наблюдаваните граждани. С много извънреден труд, който чрезвичайно е бил заплатен тогава, друг път не са получавали такова в сравнение с периода на разгара на протестите“, коментира той.

Рашков заяви, че знае имената на подслушваните

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама