Николай Малинов на съд за шпионаж

09:50, 23 юни 21 25 3005 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Николай Малинов. Той ще бъде съден „за това, че се е поставил в услуга на чужда организация, за да ѝ служи като шпионин с цел да издаде информация, представляваща държавна тайна“, уточняват от държавното обвинение.

В съобщение до медиите не се посочва името на Малинов, като той е представен с инициалите си Н. М. Уточнява се още, че е лидер на партия. Срещу друг политически лидер не се води подобно разследване.

Малинов за наградата от Путин: Показва желание за добри отношения с България

В хода на разследването бяха проведени множество процесуално-следствени действия - разпит на свидетели, претърсване, изземване и личен обиск, изготвени бяха две компютърно-технически експертизи, графологична експертиза на веществените доказателства“, пише в съобщението на прокуратурата.

Сега предстои съдът да насрочи дата за първото заседание по делото.

Бившият депутат от БСП и някогашен издател на в. „Дума“ Николай Малинов беше обвинен в шпионаж в полза на Русия в началото на септември 2019 г. Лидерът на движение „Русофили“ учреди партия в края на миналата година, с която участва на изборите през април, припомня „Дневник“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама