Гореща събота, но с градушки на места

07:00, 26 юни 21 25 2965 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На повече места и по-интензивни ще са явленията в Източна България. Има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и за кратко ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 33 и 38 градуса.

Жълт код за опасно време е в сила за 15 области на страната - Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Враца, Монтана, Видин, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Хасково, Кърджали и Стара Загора. 

Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. В отделни райони ще има и по-интензивни явления. Има условия за градушки. Максималните температури ще са 29-32 градуса. Температурата на морската вода е 22-24 градуса. Вълнението на морето ще е 1 бал.

Над планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 28 градуса, на 2000 метра - около 20.

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност около и след обяд. Само на отделни места, главно в източните и планинските райони, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, в неделя в Дунавската равнина до умерен от запад-северозапад. Температурите ще се понижат още малко и ще се доближат до обичайните за края на юни, максималните ще са между 31 и 36 градуса, съобщава НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама