Гербаджийското „При най-малко съмнение отстраняваме“ не важи за Боршош

11:34, 25 юни 21 / София 25 3812 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Все още няма развитие по казуса с Мирослав Боршош и НДК, за който алармираха общински съветници от „Демократична България“. Преди две седмици те изнесоха информация за бизнес връзки на новия заместник-кмет по културата, образованието, младежта и спорта на София с бившия депутат от ДПС Делян Пеевски. А именно: в една от фирмите на Пеевски - „БМ Системс“ ЕАД, която потенциално би попаднала в обхвата на санкциите по закона Магнитски, Боршош е бил представляващ и член на Съвета на директорите. Съветниците представиха и данни за злоупотреби и нецелесъобразно разходване на средства още от първата година на Боршош начело на НДК.

Яна Тодоранова, Михаил Паргов и Симеон Ставрев подадоха сигнал до прокуратурата, АДФИ, ГД „Национална полиция“ и Министерство на културата. На институциите са предоставени стотици страници документи, които свидетелстват за притеснително разходване на средства и трудно обясними управленски решения.

Вальо Топлото на културата: Сигнал до главния прокурор срещу Мирослав Боршош

Те призоваха Боршош да се оттегли от поста заради „начина на управление на НДК и бизнес отношенията си с Делян Пеевски и тежките съмнения и рискове, които те пренасят върху един от най-важните ресори за всички столичани, особено за най-младите и, както всички твърдят, най-важните”.

До момента няма коментар нито от кмета Йорданка Фандъкова, нито от ръководството на ГЕРБ или самия Мирослав Боршош.

В една нормална демокрация при най-малкото съмнение за неговата почтеност заместник кмет с толкова важен ресор нямаше вече да заема този пост. Явно обаче зад кариерното развитие на Вальо Топлото в културата в Столична община стоят могъщи сили и интереси. Звучно рекламираният от ГЕРБ подход „При най-малко съмнение отстраняваме“ не важи за г-н Боршош. Остава въпросът дали Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов изобщо имат думата за това назначение”, пишат общинските съветници.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама