Британският здравен министър е сменен след целувка със съветничка

09:30, 27 юни 21 / Свят 25 3832 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Снимки на целувка с колежка, публикувани в таблоид, костваха поста на британския министър на здравеопазването Мат Ханкок и вчера той подаде оставка.

Става дума за кадри на „Сън“, заснети на 6 май в сградата на здравното министерство. На тях се вижда как Ханкок целува съветничката си Джина Коладанджело. И двамата имат по 3 деца. Но големият скандал не бе във връзка със семейните ценности, а именно в нарушаването на правилата за дистанция. Самият Ханкок се бе извинил и призна, че е нарушил мерките, свързани с превенцията на коронавируса.

Свещеници гневни: Кой позволи на Борис Джонсън да сключи църковен брак

Преди оставката премиерът Борис Джонсън се опита да тушира страстите. Той каза, че извинението на министъра е достатъчно. Но опозиционните партии настояха за крути действия. „Ханкок определя правилата. Той призна, че ги е нарушил. Сега трябва да напусне. Ако не подаде оставка, премиерът трябва да го уволни“, заяви лидерът на лейбъристите Анелизе Додс. Общественото мнение също бе срещу Ханкок.

Великобритания гони 15 хил. българи

Неговото място ще заеме бившият министър на финансите Саджид Джавид, който по-рано е заемал и поста на министър на вътрешните работи. Той се оттегли от правителството през февруари 2020 г. седмици преди представянето на бюджета след като отхвърли искането на Борис Джонсън да уволни екипа си от съветници, пише „Сега“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама