Актьорът Явор Бахаров се размина със затвора

17:40, 29 юни 21 25 3903 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Благоевградският окръжен съд замени ефективната присъда на актьора Явор Бахаров за шофиране под въздействието на алкохол и наркотици с условна. Така на практика актьорът няма да влезе в затвора.

Една година затвор за Явор Бахаров, шофирал дрогиран в Банско

На 23 октомври миналата година Разложкият районен съд осъди Бахаров на година затвор, 18 месеца без право да управлява МПС и 500 лв. глоба за шофиране след употреба на наркотици. Актьорът бе задържан да шофира лекия си автомобил „Мицубиши“ в Банско след употреба на алкохол и наркотици. Тази присъда бе обжалвана и след многократно отлагане на делата, днес Бахаров бе осъден условно, предаде БГНЕС.

Като мотив за решението от Благоевградския окръжен съд посочват, че Бахаров е реабилитиран отношение на предишните си осъждания. Прокуратурата също пледира за условно осъждане, което искане съдът прие за основателно.

Условната присъда е с продължителност от четири години - средният срок, който предвижда закона, като според съдебния състав, това ще изиграе положителна роля върху устойчивостта на нагласите на подсъдимия да спазва закона. Бахаров е наказан със „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от една година.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама