Пак ремонти посред лято: „Тракия“ остава затворена при Стара Загора

11:06, 30 юни 21 25 3820 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Въпреки че летният сезон вече започна, магистрала „Тракия“ ще остане затворена в участъка от Чирпан до Стара Загора до края на юли. Това заяви пред БНТ председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Апостол Минчев.

СБЛЪСЪК: В колапс ли е строителният бранш?

Това се случва заради няколко проблема, касаещи фирмите подизпълнители. Една от тях е върната заради некачествено изпълнение, дължащо се на неспазване на технологии и несъгласувани с АПИ материали, обясни Минчев. Другият проблем са затруднения, идващи от временни метеорологични условия.

Днес или утре ще започне изгребването на настилката и след това ще бъде положена нова за сметка на изпълнителите. Ремонтът ще струва около 90 милиона, като гаранцията е две години. След Стара Загора в посока Бургас също ще се прави подобен ремонт, но най-вероятно догодина.

Математиката на Борисов в магистрали

Очакваше се ремонтът на „Тракия“ да приключи до 30 юни, за да се избегнат километричните задръствания в разгара на лятото. В началото на годината предишното правителство на Бойко Борисов и АПИ решиха да затворят и двете платна на магистралата, вместо да пренасочат движението от едното към другото. Така сега трафикът се отклонява по третокласни пътища през населени места.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама