Черната кутия на падналия МиГ-29 заминава за Русия

19:10, 30 юни 21 25 3409 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Черната кутия на падналия край Шабла изтребител МиГ-29 ще бъде разчетена в лаборатория на територията на Руската федерация. Това каза пред журналисти в Карлово министърът на отбраната Георги Панайотов.

„РСК-МиГ предпочита снемането на данните да стане в тяхна лаборатория на територията на РФ. Това означава, че черната кутия с трима души - от Военна прокуратура, Военна полиция и ВВС, ще заминат при първа възможност когато се уредят формалностите и ще чакаме резултат“, обясни той, цитиран от пресслужбата на министерството.

Ден на траур в памет на подполковник Валентин Терзиев

Панайотов изказа още веднъж съболезнования и съпричастност към скръбта на семейството на
подполковник Валентин Терзиев. „Тъжно е, че изгубихме подполковник Терзиев. Уроците са научени. Това, което трябва и можем да направим, е да не допускаме нови инциденти в бъдеще. Това изисква много работа, внимание, модернизация на цялата армия и на Военновъздушните сили, изисква нашите офицери, сержанти и войници да разполагат с най- сигурната техника“, посочи още министър Георги Панайотов.

Той съобщи, че обучението на пилотите в изтребителната авиация ще бъде възстановено в рамките на 2 - 3 седмици. Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов поясни, че щурмовата,
вертолетната и транспортната авиация не са спирали да изпълняват плановата си летателна дейност. Стрелбите на зенитно-ракетни войски, които трябваше да се проведат по време на учението на полигон Шабла и бяха прекратени на 9 юни, са препланирани за септември.

„Ниепродължаваме да изпълняваме задачите си въпреки трагедията, която ни сполетя, и за която съжаляваме“, заяви началникът на отбраната.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама