Проверяват директора на „Александровска“ за конфликт на интереси

11:40, 01 юли 21 25 3383 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

КПКОНПИ образува производство за конфликт на интереси по отношение на проф. Димитър Буланов в качеството му на изпълнителен директор и член на борда на УМБАЛ „Александровска“. Поводът са медийни публикации.

Според публикации в медии, за времето докато е бил изпълнителен директор, а сега член на борда на лечебното заведение, проф. Буланов е имал сключени още и граждански договор, и трудов договор с УМБАЛ „Александровска“. Предмет на проверка ще са основанията за тези договори, полученото възнаграждение, както и евентуалното наличие на частен интерес в тази насока.

Директор на „Александровска“ е изпълнявал едновременно пет длъжности

Припомняме, че преди дни излезе информация, че проф. д-р Димитър Буланов е заемал пет длъжности. Той е бил едновременно независим член и председател на борда на УМБАЛ „Александровска“, за което е получавал възнаграждение, консултант на болницата по граждански договор и служител на същата болница на трудов договор, но в неплатен отпуск. В допълнение професорът е декан на Медицинския факултет на Медицинския университет и преподавател там, а „Александровска“ е университетската болница към него. Новината тогава потвърди и служебният зам.-министър на здравеопазването д-р Димитър Петров.

Съгласно закона, конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо висша публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията или задълженията му по служба.

 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама