Изненада: Тръмп не е най-лошият президент на САЩ

20:00, 01 юли 21 / Любопитно 25 3793 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В САЩ е обичайно да се класират президенти - от най-добрия до най-лошия. От 2017 г., четейки американската преса (тази, която той оприличи като проводник на „фалшиви новини“), беше лесно да се предположи, че Доналд Тръмп си гарантира мястото на най-лош от най-лошите в този рейтинг.

Но когато C-SPAN публикува резултатите от първата анкета на 142 историци и наблюдатели на президентството, откакто Тръмп напусна Белия дом, се оказа, че нещата не са толкова зле за 45-ия президент.

Facebook удължава забраната на Тръмп на две години

Разбира се, той зае незавидното 41-о място, но това все пак е четвъртото място отдолу - тоест има трима президенти, които интервюираните историци оцениха още по-ниско. И тримата са били стопани на Белия дом през 19 век, пише БНР.

Франклин Пиърс (42-о място в класацията) се оказа толкова неподходящ, че след един мандат (1853-1857) собствената му партия, противно на неговите желания, избра да не го номинира за преизбиране.

Андрю Джонсън (43-и) е първият президент, подложен на импийчмънт. Той е запомнен с пиянските си лудории, със саботажа на борбата срещу робството на Юга след Гражданската война и помилването на хиляди южняци, които победилите северняци искаха да съдят.

И накрая, за най-лош историците признават Джеймс Бюканън (1857-1861), за когото се смята, че не е направил нищо, за да попречи на южните щати да се подготвят за война.

Президентът Уилям Хенри Харисън, починал през 1841 г. - месец след встъпването си в длъжност, победи Тръмп с едно място.

Ейбрахам Линкълн е класиран на първото място в класацията, а на второто е първият президент Джордж Вашингтон.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама