Откриха статуя на принцеса Даяна

12:15, 02 юли 21 / Любопитно 25 4700 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Принцовете Хари и Уилям откриха вчера статуя на майка им Даяна, принцесата на Уелс. 

Монументът се намира в градината на двореца Кенсингтън. Той показва Даяна, прегърнала три деца, които символизират хуманитарната ѝ дейност приживе. Статуята бе издигната по случай 60-тата годишнина от рождението на принцесата на Уелс. Специално за случая са били засадени и 4 000 от любимите ѝ цветя. 

На церемонията по откриването на паметника нейните синове бяха видяни заедно, въпреки обтегнатите отношения помежду им в последно време. Помним нейната любов, сила и характер - качества, които я превърнаха в сила на доброто в цял свят, променяйки безброй животи“, се казва в официалното изявление на двореца от името на Уилям и Хари. Не е минавало и ден, в който да не ни се е искало тя да е все още с нас. Надеждата ни е, че тази статуя ще бъде завинаги символ на нейния живот и наследство“, отбелязват те. 

Синовете на Даяна, смятат, че паметникът ще помогне на посетителите да си спомнят за нейния живот и наследство. Те благодариха на всички, които поддържат спомените за майка им живи.

Статуята е поръчана още през 2017 г. от синовете на принцеса Даяна в памет на майка им, която загина през 1997 г. при катастрофа в Париж. Тя е дело на скулптора Иън Ранк-Броудли, чието изображение на кралица Елизабет Втора стои върху британски монети. Заради пандемията обаче откриването ѝ беше в тесен кръг, пише BBC. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама