Мечка нападна жена в Белица

12:45, 02 юли 21 25 5624 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Жена е била нападната от дива мечка в района на парка Белица в Рила, докато бере гъби. 

Кметът на Белица Радослав Ревански отбеляза, че жената е сериозно постарала. Имала е разкъсвания и наранявания. Тя е откарана в болница в Разлог и към момента е в стабилно състояние. 

Отиде си първият обитател на Парка за танцуващи мечки

В момента стотици хора идват в Белица, за да берат гъби. Тази сутрин са били 10 души. Хубаво е, че е имало повече хора, те са се развикали и са я спасили“, обясни кметът Ревански пред Нова телевизия. По думите му мечката често е забелязвана на камери край парка. Покрай него обикалят и други мечки, които не били агресивни.

Мечокът Теди пристигна от Северна Македония в Белица

На мястото на инцидента има полиция и служители на парка. Иска се разрешение от РИОСВ за залавяне на мечката. По неофициална информация кметът на Белица е издал заповед за директен отстрел на хищника, съобщава БГНЕС. Горски служители пък са започнали да берат гъбите в района, за да предотвратят повторен инцидент, пише Агенция „Фокус“.

От фондация „Четири лапи“ пък уведомиха във Facebook, че заради инцидента паркът за танцуващи мечки Белица ще остане затворен за посетители. Пътят също е затворен, защото органите на реда правят разследване на инцидента.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама