Създателят на „Викингите“ ще снима сериал за обсадата на Ленинград

15:35, 04 юли 21 / Култура 25 3997 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Създателят на поредицата „Викингите“ и „Тюдорите“ Майкъл Хърст ще заснеме сериал по книгата „Ленинград: епичната обсада на Втората световна война, 1941-1944 г.“ на Анна Рийд.

Освен режисьор Хърст ще бъде и сценарист на сериала. Проектът е продуциран от Range Media Partners и Orangery Productions. Тъй като най-важното за достоверността на една история е истинският глас на хората, най-добрият източник са дневниците, които по това време са си водили много хора, особено от жените, които са живели в града“, казва Хърст.

Поглед назад: Под блокадата на смъртта

Той отбеляза, че повечето герои на сериите са жени. Това решение се обяснява не само с факта, че гласът им често се игнорира от историците. Много мъже от Ленинград по време на блокадата са били на фронта, а жените са останали по домовете си. Мисля, че е редно историята на блокадата да се разкаже през опита на жените“, коментира режисьорът, цитиран от БГНЕС. 

Обсадата на Ленинград продължава 872 дни - от 8 септември 1941 г. до 27 януари 1944 г.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама