Минеков призна, че е сгрешил за таксата за Лувъра

15:46, 02 юли 21 / Политика 25 4871 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков призна, че е допуснал грешка при изнасянето на информация, че преди шест години сме заплатили 700 000 лв., за да покажем културното си наследство в Лувъра. В ефира на телевизия „7/8“ той все пак потвърди, че според него изложбата е била в „един нещастен коридор“, а като особено притеснителен определи факта, че няма никакви последващи приходи от нея.

Вместо приходи разходи: Как България плати, за да покаже съкровищата си в Лувъра

Велислав Минеков заяви, че показването на тракийското злато в Лувъра е било заради национален комплекс за малоценност и заради желанието на Вежди Рашидов да си направи пиар.

Служебният министър каза, че е водил специален разговор с Георги Йорданов – негов предшественик по времето на социализма, който му е потвърдил, че първото изнасяне на съкровищата е било през 1974 г. в „Смитсониън“ и е донесло на Народна република България приходи от около 5 млн. лв., пише „Площад Славейков“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама