Топ 5 новини от седмицата

09:30, 04 юли 21 25 3926 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Екипът на Topnovini.bg подбра петте най-четени новини от седмицата:

1. Почина Евгений Бакърджиев

Почина бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев. Той беше народен представител  в 38-о и 39-о Народно събрание, вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Обединените демократични сили през 90-те години. Евгений Бакърджиев ръководи преговорите с „Газпром“ за доставка и транзит на природен газ, организира разрушаването на мавзолея на Георги Димитров през август 1999 г. След изборите през 2001 г. е изключен от СДС и основава нова партия, но по-късно се оттегля от активната политика.

2. Свободно падане: ГЕРБ с крах на изборите в Благоевград

В Благоевград се проведе своеобразна „загрявка“ за парламентарния вот на 11 юли. На местните избори с изцяло машинен вот се изправиха 7 кандидати от почти всички основни партии. Избирателната активност бе два пъти по-ниска спрямо местните избори през 2019 г. Голямата новина от Благоевград е, че ГЕРБ дори не достигнаха до балотаж.

3. Ресторант в българско село ще бъде оценяван от „Мишлен”

Топ готвач от световна величина реши да приеме България за свой дом. Заедно със семейството си за девет месеца създава ресторант, който ще бъде оценен от световната организация „Мишлен”. Така България попада в световната карта на престижните ресторанти.

4. „Непоискано мнение с Андрей Арнаудов“: България и Виктор Орбан - любовта не е взаимна

В рубриката Андрей Арнаудов обръща специално внимание на теми, които в студиата и в интервютата едва ли ще го попитат, а има какво да каже. Така или иначе в социалните мрежи това вече е масова практика. Тази седмица темата е българска склонност да изпадаме във възторг и нечовешка еуфория по чуждестранни лидери и управляваните от тях нации, в случая унгарския премиер Виктор Орбан и прилаганите от него политики.

5. Математиката на Борисов в магистрали

„Над половин милиард километра магистрала! Само за десет години“, това отчете лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за своите три мандата на власт. Със сигурност една от емблемите на управлението на ГЕРБ е строителството на пътища, как и с какво качество е отделен въпрос. Но и в най-смелите мечти на заклетия гербаджия километрите положен асфалт у нас не се доближават до цитираната от лидера на партията цифра. За справка 500 000 000 км се равнява на три пъти разстоянието от Земята до Слънцето. По-късно бившият премиер се поправи за магистралите, като каза че построените от ГЕРБ са над 550 км.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама