Борисов на крак при Ердоган

16:07, 03 юли 21 / Новият парламент 25 4422 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Седмица преди парламентарните избори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с президента на Турция Реджеп Ердоган. Това стана ясно от видео, публикувано в официалния му профил във Фейсбук.

„Българските мюсюлмани са мост на приятелство между двата народа“, каза Борисов по време на визитата.

Бившият прeмиeр ce похвaли cъc cпрeния мигрaнтcки пoтoк и пocтрoeния „Бaлкaнcки пoтoк“. „Радвам се, че сте в добро здраве и кондиция, и че толкова добри взаимоотношения имаме между България и Турция“, обърна се Борисов към Ердоган.

В oтгoвoр прeзидeнтът нa Турция заяви: „Много добра политика реализирахме спрямо миграцията с моя верен приятел и брат Бойко“. Ердоган добави също, че както са пазени границите досега, така ще бъдат пазени и занапред. Турският президент пожела успех на Бойко Борисов за изборите. 

Грешка в превода: Карадайъ не бил казвал, че Турция му е родина

Турция е на второ място по най-голям брой секции в чужбина. Преди ГЕРБ, ДПС също проведе среща с турския президент.

Атаката от ВМРО

Малко след новината за среща между Борисов и Ердоган, ГЕРБ бе нападнат от бившия си коалиционен партньор - ВМРО.

„Какво прави председателят на ГЕРБ при турския султан пред две турски знамена? Каква е цената за това състезание за любовта на Реджеп Тайип Ердоган?“, попита зам.-председателят на ВМРО и водач на листите на Българските патриоти в Благоевград и Варна Ангел Джамбазки.

„Вече е изключително смущаващо да се наблюдава как половината български политици ходят в американското посолство, а ГЕРБ и ДПС направо отиват при Ердоган. През това време се появяват и едни, които развяват белите си знамена пред Москва“, добави той.

За втори път бившите партньори във властта кръстосват шпаги. Наскоро лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов „скочи“ на Борисов заради промяната в позицията му по въпроса за Северна Македония.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама