Англия и Дания на полуфинал на Евро 2020

10:15, 04 юли 21 / Спорт 25 4543 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Англия и Дания се класираха за полуфинала на Европейското първенство по футбол. 

Испания и Италия на полуфинал на Евро 2020

Отборът на Дания победи Чехи яс 2:1 в Баку в третия четвъртфинален сблъсък на първенството. На Олимпийския стадион в столицата на Азербайджан европейските шампиони от 1992 година надиграха своя съперник през първото полувреме и успяха да удържат преднината си след почивката, за да продължат своя поход на Евро 2020.

Англия надигра убедително Украйна с 4:0 в последния четвъртфинал на Европейското първенство по футбол. На „Олимпико“ в италианската столица Рим „трите лъва“ започнаха вихрено и Мейсън Маунт имаше претенции за дузпа, но те не бяха уважени от швейцарския арбитър Феликс Брих. Англия достигна отново полуфиналите на европейско първенство след 1996, когато загуби от Германия след изпълнение на дузпи.

В спор за място в неделния финал двата отбора ще се изправят един срещу друг на 7 юли, сряда, от 22:00 часа българско време на „Уембли“. В другия полуфинал на Евро 2020 съперници са Италия и Испания, а двубоят е ден по-рано в същия час отново в Лондон. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама