Трифонов не искал власт, а резултати

18:27, 04 юли 21 / Новият парламент 25 4258 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Слави не е човек, който иска персонално власт, той иска резултати. Това заяви зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. 

На въпрос дали партията му иска да управлява, Йорданов заяви: „Не е до искане, в случая има проблеми за решаване“.

„Ако се стигне дотам, „Има такъв народ“ ще представи своите кандидати за министри и премиер, но все още е рано за това и сега се говори наизуст", каза Йорданов в ефира на bTV.

Важен е парламентът, а не премиерът

Според него „хората не гласуват за министър-председател и министри, те са служители, хора на работа, парламентът ги назначава. Tова е сбъркано, те гласуват за парламент. Важен е парламентът, а не премиерът. Това, което наблюдавахме като министърпредседателска република, е някаква извратена форма и нарушение на Конституцията, която беше наложена през последните години. Хората гласуват за програма, за промяна, а министерски съвет са изпълнители на политики“.

„Слави не е човек, който иска персонално власт, той е човек, който иска резултати. Министерски съвет ще бъдат внимателно подбрани изпълнители на политики“, каза Йорданов и допълни, че той няма желание да влиза в правителството.

След изборите - варианти много

„Има много варианти (за съставяне на правителство), трябва да минат изборите, всичко в момента е говорене напред и наизуст“, заяви политикът

По неговите думи в служебния кабинет има министри като тези на икономиката и финансите, които се справят добре, но дали ще бъдат част от правителство на „Има такъв народ", все още е рано да се каже.

Евентуални партньори за съставяне на правителство са т. нар. партии на протеста - „Демократична България и „Изправи се! Мутри, вън!, с които „има препокриване на приоритети, това са нещата, които хората искат, заяви Йорданов.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама