Откриват кинофестивала в Кан

18:30, 06 юли 21 / Любопитно 25 2154 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

На Лазурния бряг тази вечер ще бъде открит 74-ия кинофествал в Кан.

Събитието ще се състои при строги санитарни мерки - желаещите да гледат филмите ще трябва да се тестват за коронавирус на всеки 48 часа или да покажат сертификат за ваксинация. Броят на зрителите е ограничен, а на всички места, свързани с фестивала, носенето на маски е задължително.

Общо 60 филма ще бъдат показани в различните програми, а 24 ще се състезават в основния конкурс. Филмът „Жените наистина плачат“ на режисьорското дуо Весела Казакова и Мина Милева също попада в официалната състезателна селекция в категорията „Особен поглед“.

Нов български филм с Мария Бакалова с премиера на фестивала в Кан

В нея участват 20 филма с необичаен подход в разказването на киноистории. Звездите на българо-френската продукция са номинираната за „Оскар“ Мария Бакалова, Ралица Стоянова, сестрите Казакови и Йосиф Сърчаджиев, предаде bTV.

Сред претендентите за „Златна палма“ са творбата на италианския режисьор Нани Морети „Три етажа“, американският филм „Денят на флага“ с режисьор Шон Пен, френският мюзикъл „Анет“, филмът на Пол Верховен „Бенедета“ и японската лента „Можеш да караш колата ми“.

Главното жури ще бъде ръководено от американския кинорежисьор, сценарист, продуцент и актьор Спайк Лий. Сред участниците в него ще бъде и певицата Милен Фармер. Очаква се актрисата Джоди Фостър и италианският режисьор Марко Белокио да получат „Златна палма“ за цялостно творчество, пише БНР. 

Фестивалът ще продължи до 17 юли.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама